Viorica Dancila saboteaza apararea Romaniei la CJUE in dosarul SIIJ

Oameni din subordinea premierului Viorica Dancila blocheaza Memorandumul prin care Romania sa-si faca apararile la CJUE in cauza privind Sectia pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie (SIIJ), ne-au comunicat in ultimele zile surse convergente apropiate de premier.

O parte dintre aceste surse spun ca blocarea s-ar face cu stiinta premierului, care s-ar fi angajat in fata liderilor de la Bruxelles, dupa alegerile europarlamentare, ca va face tot posibilul pentru a desfiinta SIIJ si anula modificarile la legile justitie, astfel incat serviciile sa-si reia influenta in numirile din justitie si anchetele penale.

Amintim ca mai multi judecatori, fie din oficiu, fie la cererea unor asociatii de magistrati apropiate serviciilor de informatii, au sesizat CJUE cu privire la faptul ca nou infiintata Sectie le-ar incalca independenta.

Culmea este ca in cadrul DNA a existat un Serviciu special de urmarit magistrati, despre care nimeni nu a stiut pana cand noi nu am scris pe blog despre el. De asemenea, sef al acelui Serviciu a fost pusa de Kovesi prietena sa, procuroarea Florentina Mirica.

Despre aceste lucruri am scris mai jos:

28 august 2017 – DOCUMENTE EXPLOZIVE: Serviciul de urmarit judecatori exista si e condus de prietena lui KovesiĀ 

29 august 2017 – Cum a ajuns Florentina Mirica, prietena Laurei Codruta Kovesi, de la parchetul judecatoriei Buftea sa urmareasca toti magistratii din Romania

3 aprilie 2019 – Dovada faptului ca protestele magistratilor si reactiile politice din Romania sunt coordonate de oameni apropiati serviciilor

Aceleasi surse ne-au spus ca mai sunt cateva zile pana la termenul limita pana cand Romania trebuie sa isi trimita apararea in fata CJUE.

Ramane de vazut daca intr-adevar, asa cum se spune, Viorica Dancila s-a predat cu totul serviciilor, care vor din nou control total asupra justitiei, sau mai pastreaza un dram de respect pentru drepturile si libertatile romanilor de a fi judecati de judecatori ce nu sunt timorati si amenintati de procurori, asa cum s-a facut de DNA pana la infiintarea SIIJ.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s