BATAIE DE JOC la adresa justitiei romane: marele “expert anticoruptie” Drago Kos nu e angajat OECD ci arbitru de fotbal

“Seful structurii anticoruptie din cadrul OECD”, Drago Kos, cel care intr-un interviu pentru ziare.com din data de 1 iunie 2018 l-a amenintat pe ministrul justitiei Tudorel Toader si a atacat la sange CCR-ul pentru decizia inca nemotivata privind revocarea lui Kovesi, nu este “angajat al institutiei” ci “arbitru de fotbal”, “deci omul e liber sa vorbeasca ce vrea el”, a scris pe Facebook Sorin Ionita, presedintele ong-ului EFOR.

Repetam, ARBITRU DE FOTBAL, nu oficial OECD!

Respectivul arbitru FIFA, insa, “e expert independent chemat din cand in cand sa evalueze ce prostii fac pe anti-coruptie diverse tari si sa scrie rapoarte. La fel cum a facut inainte si pentru UNDP sau Consiliul Europei“, a mai spus Sorin Ionita.

Altfel spus, un arbitru de fotbal face “evaluari” pe justitie si anticoruptie, scrie rapoarte, care apoi sunt impuse de diverse organisme externe, gen Consiliul Europei, Comisia Europeana etc., diverselor tari, cum e si Romania.

Va mai mirati, atunci, de ce justitia din Romania este in halul in care este?

De la juristi si profesori de drept, justitia din Romania a ajuns sa primeasca sfaturi de la arbitri de fotbal si fel si fel de papagali din “onegheuri”, sa-l citim pe ilustrul presedinte Iohannis, care habar nu au despre drept.

Culmea e ca acest arbitru FIFA, mare expert anticoruptie, a colaborat strans cu o alta mare “experta anticoruptie” autohtona, Laura Stefan de la EFOR, care ridica in slavi practicile abuzive ale DNA.

 

Pe data 1 iunie 2018, dupa-masa, site-ul ziare.com posta un articol scris de Ioana Ene Dogioiu care titra cu litere de-o schioapa: “Exclusiv! Replica soc din partea OECD: Recenta decizie a CCR contravine echilibrului puterilor in stat si independentei sistemului judiciar in Romania“.

Articolul se prezenta ca fiind un interviu in exclusivitate oferit site-ului ziare.com de catre Drago Kos, “seful structurii anticoruptie din cadrul Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OECD)“, interviu in cara il ameninta pe ministrul justitiei Tudorel Toader si ataca Curtea Constitutionala a Romaniei cum absolut nimeni nu a mai facut-o pana in prezent.

Vreau sa spun ceva: ministrul vostru al Justitiei va invata curand, intr-un mod dur, ca este intr-o mare eroare“, a spus Kos in interviu.

Recenta decizie a CCR contravine in mod evident echilibrului puterilor in stat in tara dvs si acestei independente a sistemului judiciar. Nu pot evita sentimentul ca este o actiune intentionata, cat timp am mai vazut asemenea stranii interferente ale unor curti constitutionale din Balcani in lupta anticoruptie in ultimii ani“, a mai spus Kos in interviu.

A mai batut campii si cu alte lucruri in interviu, dovedind clar ca omul e complet habarnist pe chestiuni de drept, insa atacurile de mai sus sunt de o virulenta fara precedent.

Romania si-a exprimat din 2012 intentia sa adere la OECD, asa cum a spus si autorea articolului pe ziare.com, asadar astfel de acuzatii din partea unui “oficial OECD” ar parea adevarate declaratii de razboi.

Puteti citi articolul integral de pe ziare.com mai jos.

Pe data de 2 iunie 2018 ministrul justitiei Tudorel Toader a anuntat pe Facebook ca:

Ameninţări de la OECD sau manipulări interne ?

Luni dimineaţă mă voi adresa OECD pentru a comunica în mod oficial dacă afirmațiile dlui Drago Kos au fost făcute în nume propriu sau în numele OECD, așa cum acreditează titlul materialului întocmit de Ziare.com.

Într-un articol publicat în data de 1 iunie, se afirmă faptul că în numele OECD, dl Drago Kos a făcut o serie de afirmaţii, de o mare gravitate, la adresa instanței de contencios constituțional române.

Totodată, aceeași publicatie, citează, atribuind aceleiași surse, de asemenea în numele OECD, afirmațiile potrivit cărora ”Ministrul vostru al Justiţiei va învaţa curând, într-un mod dur, că este într-o mare eroare.”

Dată fiind gravitatea acestor afirmații, precum și experiențe similare, când s-au atribuit unor organizații, precum GRECO, luări de poziție care ulterior nu au fost confirmate, pentru corecta informare a opiniei publice, consider absolut necesar să se facă lămurirea solicitată.

Pe data de 4 iunie 2018 ministrul justitiei Tudorel Toader a anuntat tot pe Facebook ca “Pentru a se clarifica daca declaratiile atribuite dlui Kos au fost facute in nume personal sau in numele OECD, am transmis scrisoarea catre OECD !

Pe data de 5 iunie 2018, “oneghe”-istul Sorin Ionita a anuntat public pe Facebook ca “expertul anticoruptie” Drago Kos nu e angajat al OECD ci arbitru de fotbal, “deci omul e liber sa vorbeasca ce vrea el”.

Omul o fi liber sa vorbeasca ce vrea el, fraieri sunt cei care-l asculta.

Reactia site-ului ziare.com

Pe data de 2 iunie, la ora 13:18, la scurt timp dupa ce Tudorel Toader a scris pe Facebook ca va cere clarificari din partea OECD, “Redactia Ziare.com” a scris un articol in care a reluat acuzatiile “expertului” Kos.

Pe data de 4 iunie, la ora 17:43, dupa ce Tudorel Toader a anuntat ca a cerut clarificari de la OECD, “Redactia Ziare.com” a mai scris un articol in care a reluat acuzatiile arbitrului “expert anticoruptie” Kos.

Pe 4 iunie, la ora 18:10, insasi Ioana Ene Dogioiu scrie un editorial in care il infiereaza pe ministrul Tudorel Toader.

In articol Dogioiu, pentru a-i lua apararea lui Kos, afirma ca “din start trebuie spus ca domnia sa nu este un oarecare nici prn actuala functie, nici in relatia cu Romania“.

Mai mult, aceasta afirma ca “probabil cel mai tare il doare pe ministru ca declaratiile dlui Kos arata faptul ca Europa s-a prins ca decizia CCR privind revocarea procurorilor este pofund ilegala, neconstitionala si incalca echilibrul puterilor in stat”.

Va lasa-m sa-i cititi articolul integral fie la acest link, fie in captura mai jos.

 

Cum a fost relatat interviul arbitrului Kos in presa de propaganda

 

Realitatea titra: “OECD: Decizia CCR contravine echilibrului puterilor în stat și independenței justiției”, lucru complet neadevarat.

Revista22, de asemenea, din titlu a prezentat cele spuse de arbitrul Kos ca venind din partea OECD.

Dupa ce i s-au ridicat toate aceste mingi la fileu, Ludovic Orban a venit si a punctat: “Credeţi că România mai are vreo şansă să fie primită în OECD după decizia CCR?

Uitaţi-vă la reacţiile în urma deciziei Curţii Constituţionale, reacţia venită de la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică. Gândiţi-vă că România este în curs de aderare la OECD. Credeţi că mai are vreo şansă România să fie primită la OECD după poziţia exprimată de directorul din cadrul OECD apropo de decizia CCR sau alte poziţii publice exprimate de oficiali de la nivel internaţional, în urma acestei decizii a Curţii“, a spus pe 4 iunie la Mediaş, în judeţul Sibiu, într-o conferinţă de presă, preşedintele PNL, Ludovic Orban, citat de Mediafax.

Ministrul Tudorel Toader a avut dreptate cand a spus ca asistam la o campanie de manipulare interna, unde sunt folositi pioni externi, ca acest arbitru Kos, sa pozeze in mare “expert anticoruptie”.

Oare se vor mai lasa autoritatile romane calcate in picioare de astfel de papagali?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s