Disperare in sistem: S-a dat ordin pe unitatile din justitie sa se stranga semnaturi contra UNJR si AMR

La sfarsit de an, cand tot omul e alaturi de familie si prieteni, oamenii serviciilor din justitie au primit ordin sa stranga de urgenta cat mai multe semnaturi pe unitati impotriva UNJR si AMR prin care sa spuna ca nu i-au reprezentat in Parlament cand s-au discutat modificarile la legile justitiei, ne-au confirmat surse convergente din instante si parchete.

Operatiunea are acoperirea Forumului Judecatorilor condus de judecatorii Dragos Calin si Ionut Militaru, ambii de la Curtea de Apel Bucuresti si foarte apropiati serviciilor.

Acestia sunt sustinuti din spate de judecatorul Bogdan Mateescu, membru CSM, presedintele judecatoriei Ramnicu-Valcea. Judecatorul Bogdan Mateescu este fiul unui ofiter de Securitate care a fost declarat de CNSAS ca a facut politie politica, care in prezent este primar PNL si foarte apropiat de Ludovic Orban. Vom mai reveni asupra acestei legaturi de la varful CSM, Securitate, PNL, Iohannis si diverse actiuni coordonate cu Forumul Judecatorilor.

Spunem “are acoperirea” Forumului pentru ca in fapt se raspunde la ordin pe unitati.

Cum care unitati?

Fiecare instanta si parchet are un numar, asemenea unitatilor militare, in care exista agenti de influenta care suna si aduna semnaturi.

La instantele si parchetele mici agentii de influenta sunt primii care semneaza, ca sa dea exemplu.

La instantele si parchetele mai mari in grad, agentii de influenta sa folosesc de idioti utili pentru a executa ordinele serviciilor, de obicei acestia nexpunandu-se prin semnaturi.

Din datele pe care le avem, disperarea sistemului fata de modificarile facute la legile justitiei priveste, in mare, urmatoarele aspecte:

1. Declaratiile anuale ale judecatorilor si procurorilor ca nu sunt acoperiti si colaboratori ai serviciilor vor fi verificate si de comisiile de control ale serviilor din Parlament, nu doar de CSAT (care, in fapt, nu le-a verificat deloc).

Amintim faptul ca la inceputul anului 2016, dupa ce Administratia Prezidentiala a dat un comunicat in care a sustinut ca, dupa verificarile efectuate de CSAT, nu exista acoperiti in justitie, Dan Mihalache, seful de atunci al cancelariei prezidentiale, a afirmat ca CSAT nu are mecanismele sa faca astfel de verificari. Detalii la link-ul de mai jos:

https://independentajustitiei.wordpress.com/2016/01/20/dupa-ce-presedintia-afirma-ca-nu-exista-acoperiti-in-justitie-dan-mihalache-sustine-ca-csat-nu-are-capacitati-sa-faca-astfel-de-verificari/

2. Toate actele privind administrarea justitiei si procedurile judiciare vor fi publice. Asta va da sansa publicariil hotararilor CSAT prin care serviciile au intrat in justitie si a protocoalelor secrete dintre SRI si Ministerul Public.

3. Presedinele nu mai poate refuza numirea presedintelui ICCJ. Prin aceasta atributie, introdusa de Monica Macovei in 2005, s-a controlat toata justitia la varf de 12 ani.

Lista cu aceste semnaturi stranse acum la ordin contra UNJR si AMR, alaturi de cele 4000 de semnaturi dinainte, va fi cea mai buna dovada ca justitia este profund penetrata de servicii, “independenta justitiei” fiind doar un slogan prin care de fapt aceasta a fost capturata si controlata de servicii.

Daca serviciile si CSAT au ajuns sa se ocupe de “buna functionare a justitiei”, asa cum a aratat judecatoarea Florica Roman de la Curtea de Apel Oradea, va dati seama cat de independenta e justitia si de ce se strang semnaturi la ordin.

Previziunea pe care o facem este ca 2018 va fi anul in care multe masti vor cadea din justitie.

Haideti cu lista! 🙂

P.S. Vedeti aici ce spune un judecator care a participat in comisia parlamentara la dezbaterea pe legile justitiei. Intarirea cu adevarat a independentei e ceea ce-i dispera de fapt:

https://independentajustitiei.wordpress.com/2017/11/30/judecator-modificarile-la-prima-lege-a-justitiei-vor-duce-la-consolidarea-independentei-justitiei-si-la-o-mai-buna-protectie-a-drepturilor-si-libertatilor-cetatenilor/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s