Scandalos: CSM a aprobat ca un procuror DNA ce a nenorocit o multime de oameni sa iasa la pensie fara probleme. Vezi ce pensie imensa va avea

Dan Chirculescu, unul dintre cei mai abuzivi procurori care au lucrat pentru DNA Oradea (2005-2016), perioada in care a distrus sute de oameni, inclusiv judecatori, se va bucura de o pensie de peste 17.000 lei/luna dupa ce Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a aprobat cu majoritate de voturi, pe data de 25 aprilie 2017, cererea acestuia de pensionare.

Votul Plenului CSM este cu atat mai surprinzator cu cat, judecatoarea Florica Roman de la Curtea de Apel Oradea, a solicitat CSM-ului sa amane solutionarea cererii de eliberare a acestuia din functie pana cand toate plangerile disciplinare si penale impotriva acestuia sunt solutionate.

Surse ne-au comunicat ca judecatoarea a trimis un memoriu CSM-ului in acest sens, unde a aratat abuzurile facute de acest procuror impotriva sa si care sunt dovedite de o hotarare judecatoreasca definitiva a ICCJ.

Documentul CSM integral, cu hotararile luate pe data de 25 aprilie 2017, poate fi accesat aici.

Procurorul Dan Chirculescu este cel care, alaturi de procurorul Ciprian Man, fost sef la DNA Oradea, a trimis in judecata, in 2014, un lot de 4 judecatori de la Oradea, printre care se afla si Florica Roman.

Cazul celor 4 judecatori a starnit furori printre judecatorii din Romania deoarece, in cadrul anchetei, procurorul Dan Chirculescu i-a interogat pe judecatori inclusiv despre modul cum au deliberat, incalcand astfel secretul deliberarii.

Detalii despre acel incident pe site-ul Luju, care a scris despre acest abuz in 2014. Modul abuziv de ancheta al procurorului Chirculescu i-a facut pe zeci de judecatori sa scrie CSM-ului de atunci, insa acela – atunci ca si acum – a luat partea abuzatorilor, lasandu-i pe judecatori victime sigure in fara unor procurori fara scrupule.

Ca urmare a abuzurilor si incalcarilor de proceduri din perioada urmaririi penale, cum a fost incalcarea secretului deliberarii, a confidentialitatii client-avocat, a dreptului la aparare si a unui proces echitabil, la inceputul anului 2016 dosarul celor 4 judecatori a fost restituit definitiv de ICCJ.

Despre experienta “de dincolo de bara” avuta de judecatoarea Florica Roman gasiti scris pe blog-ul ei.

Pe data de 12 aprilie 2017 site-ul Clujust.ro a anuntat ca DNA Structura centrala, prin procurorul Mirica, a clasat cauza impotriva a 3 dintre cei 4 judecatori, pe motiv ca fapta care le-a fost imputata de procurorul Dan Chirculescu si Ciprian Man “nu exista”. In cazul celui de al patrulea judecator, Ovidiu Galea, procurorul Mirica a disjuns acuzatiile de pretins fals informatic si le-a trimis spre solutionare la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Oradea, pentru ca nu aveau de a face cu coruptia.

In acest caz exista 4 judecatori abuzati de procurorul Dan Chirculescu intre 2012-2014, trimisi in judecata nelegal, care au o hotarare judecatoreasca definitiva a ICCJ care constata abuzuri si incalcari ale drepturilor lor procesuale, abuzuri pe care insa CSM le-a ignorat, lasandu-l pe acest procuror sa iasa la pensie cu peste 17.000 de lei/luna (cf. ebihoreanul).

Dupa ce a nenorocit oameni nevinovati in calitate de procuror DNA, Dan Chirculescu s-a mutat la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Oradea

In luna august 2016, la cateva luni dupa ce ICCJ a restituit definitiv dosarul celor 4 judecatori la parchet, presa oradeana a scris ca Dan Chirculescu si-a cerut transferul de la DNA inapoi la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Oradea.

In luna septembrie 2016, site-ul ebihoreanul a scris ca procurorul Dan Chirculescu s-a mutat de la DNA la Parchetul de pe langa CAO pentru a-si putea calcula o pensie mai mare.

“În timp ce DNA ia în considerare numai veniturile salariale din ultimele luni de activitate, la celelalte unităţi de parchet se adună şi alte venituri, cum ar fi banii câştigaţi în urma litigiilor de muncă cu Ministerul Justiţiei, situaţie în care se află şi Chirculescu”, a scris site-ul mai sus amintit.

Dan Chirculescu, protector al infractorilor

Presa bihoreana a relatat in iunie 2016 ca Dan Chirculescu a tinut “la sertar” pentru 7 ani un dosar cu prejudicii impotriva statului de peste 2,7 milioane de euro. Cititi aici sa vedeti despre colaborarea sa cu SRI in acest caz si cum a ignorat o multime de probe din dosar care-l incrimau pe un mafiot.

Dan Chirculescu, “personaj coleric si iute la manie”, care retine fara sa gandeasca 

Presa bihoreana abunda de cazuri lucrate de procurorul Dan Chirculescu in care abuzurile se tin lant.

Un astfel de caz este relatat in februarie 2015, unde Dan Chirculescu a retinut si apoi a propus pentru arestare un cuplu, patroni de firma, pentru ca au uzat de dreptul la tacere.

 

Ce v-am prezentat sunt doar o parte din grozaviile facute de acest procuror care, in numele aplicarii legii, a distrus oameni, vieti, familii.

In urma votului CSM din data de 25 aprilie 2017, pentru modul “merituos” in care si-a facut datoria, procurorul Dan Chirculescu va primi o pensie de peste 17.000 de lei/luna.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s