SRI are acces la 52 de baze de date, inclusiv de la institutii din justitie: PICCJ, DIICOT, DNA, CSM, MJ

Serviciul Roman de Informatii (SRI) are acces la bazele de bate si retele informatice a 52 de institutii ale statului, inclusiv din domeniul justitiei, a anuntat in premiera site-ul Lumea Justitiei, pe data de 20 aprilie 2017, citand un raspuns oficial primit din partea SRI.

SRI a primit acces in aceste baze de date in urma unor protocoale semnate cu aceste institutii prin care s-a angajat sa ofere “sprijin in securizarea infrastructurii informatice”, a sustinut SRI in raspunsul trimis Luju.

Grav este ca, asa cum reiese din lista respectiva, SRI are acces la toate “infrastructurile informatice” ale Parchetului de pe langa ICCJ, DIICOT, DNA, CSM si Ministerul Justitiei.

Putem usor deduce de aici ca reprezentantii SRI stiu in orice moment ce persoana este cercetata, ce calitate are intr-un dosar si ce probe sunt impotriva sa. Avand acces la asemenea informatii, cei din SRI se pot usor sustrage urmaririi procurorilor.

In afara de fostul ofiter SRI Daniel Dragomir, legat de dosarul Black Cube, mai stiti vreun alt ofiter SRI anchetat de vreun parchet?

Includem pentru referinta raspunsul transmis de SRI site-ului Lumea Justitiei.

Cat timp un serviciu secret poate cotrobai prin “infrastructurile informatice” ale unui parchet nu se poate vorbi despre echitatea procesului penal.

Daca SRI are acces la retele parchetelor, de ce sa nu aiba si avocatii ori presa?

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s