DEZVALUIRE: Fotografii cu judecatoarea Camelia Bogdan si gruparea din presa si societatea civila care o protejeaza

In contextul discutiei privind “impartialitatea” si profesionalismul judecatoarei Camelia Bogdan, despre care Florian Coldea (SRI) se lauda in fata presedintelui Traian Basescu cum o va include in completul care-l va judeca pe Dan Voiculescu, va prezentam in continuare cateva fotografii facute in luna aprilie 2016 care arata apropierea judecatoarei Bogdan atat cu ministrul justitiei Raluca Pruna, cat si de reprezentanti din presa si societatea civila care pretind ca apara justitia si statul de drept.

Acesti reprezentanti ai presei si societatii civile fac un adevarat zid de aparare in jurul judecatoarei Camelia Bogdan de fiecare data cand sunt expuse public abuzurile pe care le comite in sala de judecata.

Raluca Pruna, ministru al justitiei in aprilie 2016, e deja arhicunoscuta. Aceasta a spus ca drepturile omului sunt un “lux”, a recunoscut ca a mintit CEDO in privinta situatiei din inchisorile Romaniei, a avizat o ordonanta de urgenta care scotea hotararile judecatoresti in afara legii.

Cristina Guseth, presedinta Freedom House, a devenit celebritate nationala dupa ce a aratat cat de slab pregatita este in domeniul justitiei, atunci cand Dacian Ciolos a propus-o sa fie ministru al justitiei. Cu toate ca e paralela cu notiuni elementare ce tin de justitie, Cristina Guseth obtine anual pentru organizatia Freedom House o multime de fonduri europene si americane pentru a “educa” magistrati. Unul dintre magistratii prezenti continuu la astfel de seminarii de “educare” pentru judecatori si procurori este judecatoarea Camelia Bogdan.

Sabina Fati, jurnalist la Romanie Libera, este o persoana foarte apropiata serviciilor secrete si o aparatoare destoinica a justitiei represive instaurata in Romania. Evident, desi este total paralela cu notiuni fundamentale de drept si practicile judiciare, aceasta isi da des cu parerea pe chestiuni ce tin de justitie, stat de drept si, evident, anticoruptie.

Intr-un astfel de mesaj scris pe Facebook in decembrie 2015, aceasta a afirmat ca “Raluca Pruna incearca sa se aseze la mijloc si nu intelege (deocamdata) ca principalul sau obiectiv ar trebui sa fie prelungirea mandatului sefei DNA“.

Mesajul a fost scris in contextul in care Raluca Pruna, de curand ajunsa ministru al justitiei, a fost atacata feroce de presa justitiara pentru ca a afirmat intr-un interviu ca doreste sa faca proceduri transparente pentru desemnarea noului procuror-sef DNA. Proceduri transparente cerea si Comisia Europeana prin raportul MCV.

Dupa cum se stie, pana la urma Raluca Pruna a fost “convinsa” sa o propuna in martie 2016 pe Laura Codruta Kovesi pentru pozitia de procuror-sef DNA fara nici o procedura transparenta.

Din cum reiese din fotografiile de mai jos, in aprilie 2016, la putin timp dupa ce a propus-o pe Laura Codruta Kovesi pentru un nou mandat la conducerea DNA, Raluca Pruna, alaturi de Cristina Guseth, Sabina Fati, Andreea Pora si altii petreceau la munte.

Andreea Pora, jurnalist la Revista 22, este foarte apropiata de Cristina Guseth si o obsesiva sustinatoare a justitiei represive, desi a aratat in repetate randuri ca nu cunoaste notiuni elementare de drept.

Roxana Dascalu, prietena foarte apropiata cu Cristian Guseth, a lucrat pentru Reuters. Persoana foarte decenta si de buna credinta, este folosita de catre Cristina Guseth pentru a-i asigura acces in presa atat ei cat si magistratilor sustinuti de Freedom House, cum e si cazul judecatoarei Camelia Bogdan.

Aceste fotografii arata faptul ca exista un grup bine organizat, reprezentat de persoane din presa, societatea civila, guvern si magistrati care urmeaza o agenda ascunsa ce nu are nimic in comun cu o justitie independenta, eficienta si profesionista.

Scopul seminariilor facute pentru magistrati de aceste ONG-uri este sa identifice magistrati tineri si dornici de a fi remarcati, carora apoi sa li se inoculeze ori sugereze un anumit mod de a judeca in schimbul promovarii lor prin articole in presa, recomandari la ambasade, etc.

Data fiind expunerea mediatica si laudele pe care judecatoarea Camelia Bogdan le-a primit continuu pentru modul abuziv in care se comporta, mod pe care acesti reprezentanti din presa si societatea civila il prezinta ca fiind un act de “curaj”, exista destui judecatori tineri care cred ca acesta este modelul de succes pentru a promova si fi remarcat in justitie.

Efectul pe termen mediu si lung al acestei practici este compromiterea justitiei si subminarea statului de drept.

A sosit timpul ca justitia sa fie eliberata din mainile acestor interese oculte si sa i se redea demnitatea pe care o merita, iar judecatorilor sa li se garanteze cu adevarat independenta.

Camelia Bogdan, Cristina Guseth, Raluca Pruna, Sabina Fati Pora - 10 aprilie 2016 Camelia Bogdan, Cristina Guseth, Raluca Pruna, Sabina Fati Pora - 10 aprilie 2016 Camelia Bogdan, Cristina Guseth, Raluca Pruna, Sabina Fati Pora - 10 aprilie 2016

Cristina Guseth, Roxana Dscalu-si Camelia Bogdan - cca 20 aprilie 2016
Cristina Guseth, Roxana Dascalu si Camelia Bogdan – aprilie 2016

Sabina Fati recomanda neimplicarea Romaniei in cazul Bodnariu.

Sabina Fati suparata ca Mihalache l-a contrazis pe Iohannis privind verificarile acoperitilor din justitie.

sabina-fati-20-ianuarie-2016

Pe 19 februarie 2016 Sabina Fati posteaza un link spre o pagina de sustinere pe Facebook pentru Camelia Bogdan.

sabina-fati-19-februarie-2016-face-share-la-un-link-catre-o-pagina-de-sustinere-a-cameliei-bogdan

Pe data de 24 februarie 2016 Sabina Fati scrie un articol in care i-a luat apararea judecatoarei Camelia Bogdan.

http://www.romanialibera.ro/opinii/editorial/cine-vrea-sa-o-distruga-pe-camelia-bogdan-408183

sabina-fati-24-februarie-2016-cine-vrea-sa-o-distruga-pe-camelia-bogdan

Un alt articol: http://www.romanialibera.ro/opinii/editorial/femeile-care-salveaza-justitia–jos-mainile-de-pe-ele–412610

Va mai indoiti de faptul ca exista o oculta compusa din magistrati, jurnalisti si organizatii civice care, in spatele pretentiei ca apara statul de drept ori sprijina anticoruptia, au alte interese?

P.S. Vom mai publica informatii din interiorul sistemului de justitie, deoarece a sosit timpul eliberarii justitiei de astfel de influente nesanatoase. Daca doriti sa transmitem informatii “pe surse” din justitie ne puteti scrie pe adresa independentajustitiei@gmail.com.

Alte fotografii cu Camelia Bogdan, preluate din alte surse:

Camelia Bogdan la un seminariu Freedom House
Camelia Bogdan la un seminariu Freedom House

Camelia Bogdan - Freedom House

Camelia Bogdan - intalnire cu ambasadorul american Hans Klemm
Camelia Bogdan – intalnire cu ambasadorul american Hans Klemm
Laura Codruta Kovesi si ambasadorul Hans Klemm, la aceeasi intalnire unde a fost si Camelia Bogdan
Laura Codruta Kovesi si ambasadorul Hans Klemm, la aceeasi intalnire unde a fost si Camelia Bogdan
Oana Smith Haineala (CSM), Cristina Guseth, Laura Codruta Kovesi, Laura Stefan (EFOR)
Oana Smith Haineala (CSM), Cristina Guseth, Laura Codruta Kovesi, Laura Stefan (EFOR)

 

Advertisements

2 comments

  1. Incepe să se facă. …puțină lumină, numai sa nu se întrerupă iar curentul de la EU pe diverse motive … Așteptăm cu interes continuarea dezvaluirilor , dar si măsuri pentru cei care au comis atatea si atâtea. .. conform celor făcute de fiecare ! Se pare ca acum suntem intr-un stat de ….” stang ” nu de drept ! Bine documentat si la obiect articolul ! DOAMNE ajută !

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s